Kameel

Nadat de kamelen uit Afrika in de 16de eeuw werden ingevoerd als lastdier en later hen de vrijheid werd geschonken, werden ze al snel een ware plaag op het Australische platte land. Zonder natuurlijke vijand vermenigvuldigden ze zich zeer snel.

De kamelen zagen de waterbronnen van het plaatselijke vee als een ideale plaats zichzelf te verfrissen, maar vernietigde daarmee alles op hun pad. Zo brachten de kamelen jaarlijks een kost van om en bij de 25miljoen euro met zich mee. Hierdoor zag de overheid zich genoodzaakt tussen te komen en hun aantallen te controleren. Het is dit, door plaatselijke instanties gecontroleerde vlees, dat Deli Ostrich importeert.

Kamelenvlees heeft veel weg van kalfsvlees, maar is lichter van kleur, mager en heeft een wat zoetere smaak. Sommigen beschrijven het als een kruising tussen kalf- en lamsvlees met een toets van wild.

GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100G

Energie 412kJ   Koolhydraten <0,5g
  (98 kcal)   Waarvan suikers <0,5g
Vetten 1,0g   Eiwitten 22,0g
Waarvan verzadigde vetzuren <0,5g   Zout 0,5g
Last modification: do 26 okt 2017