Specialiteiten

Bizon

Toen de bizon, bijna voor goed, naar de eeuwige jachtvelden werd gestuurd door Buffalo Bill en andere jagers, voorkwamen natuurbeschermers en fokkers dat het dier volledig uitstierf. Dankzij de kwekers is het bestand van bizons ondertussen zodanig gegroeid dat er ruimte is voor een nieuwe vee-industrie en export.

Lees meer

Kangoeroe

Kangoeroevlees is zowat het zuiverste wild dat we vandaag kunnen eten. De kangoeroes leven vrij in het uitgestrekte Australië en worden bejaagd om hun aantallen onder controle te houden. Alleen de mannetjeskangoeroes worden geschoten. Aangezien de kangoeroe in de vrije natuur leeft wordt zijn voeding niet voorzien door mensen.

Lees meer

Zebra

Zebravlees van Restaurant Tatanka is 100% puur natuur en afkomstig van zebra’s die goed gedijen in de Afrikaanse natuur. Omdat de zebra weinig natuurlijke vijanden hebben worden ze bejaagd om hun aantallen op evenwichtig niveau te houden. Jacht en verwerking worden streng gecontroleerd door zowel plaatselijke als Europese instanties.

Lees meer

Struisvogel

De struisvogel van restaurant Tatanka wordt met veel respect gekweekt in Australië en Zuid-Afrika. Struisvogels scharrelen vrij rond op de open ruimtes van hun natuurlijke leefomgeving. Die natuurlijke en duurzame kweekmethode, met een minimum van menselijke tussenkomst, levert heerlijk natuurlijk struisvogelvlees op.

Lees meer

Krokodil

Krokodillen zijn één van de oudste dieren op deze aarde en bestaan al rond de 65 miljoen jaar. Krokodillen zijn tot op heden nog ruimschoots aanwezig in het wild, maar daarnaast worden ze ook gekweekt in de krokodillenfarms van Zimbabwe.

Lees meer

Kameel

Nadat de kamelen uit Afrika in de 16de eeuw werden ingevoerd als lastdier en later hen de vrijheid werd geschonken, werden ze al snel een ware plaag op het Australische platte land. Zonder natuurlijke vijand vermenigvuldigden ze zich zeer snel.

Lees meer

Lama

Het donkerrode, ietwat zoetige vlees van de guanacolama heeft een heel bijzondere wildsmaak en is succulent zacht en op vele manieren te bereiden. Heel wat bereidingen voor lam of rund doen het goed met lama.

Lees meer