Kangoeroe

Kangoeroevlees is zowat het zuiverste wild dat we vandaag kunnen eten. De kangoeroes leven vrij in het uitgestrekte Australië en worden bejaagd om hun aantallen onder controle te houden. Alleen de mannetjeskangoeroes worden geschoten. Aangezien de kangoeroe in de vrije natuur leeft wordt zijn voeding niet voorzien door mensen.

Het kangoeroevlees van restaurant Tatanka is een topper voor mensen die hun gezondheid hoog in het vaandel dragen, want het sappige vlees is van excellente kwaliteit, erg voedzaam en bevat nauwelijks vet.

GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100G
Energie 492kJ   Koolhydraten <1,0g
  (101 kcal)   Waarvan suikers 0,0g
vetten <1,0g   Eiwitten 21,9g
Waarvan verzadigde vetzuren 0,2g   Zout 1,0g
ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Bovendien draagt restaurant Tatanka op meerdere manieren zijn steentje bij tot het beperken van de ecologische voetafdruk door het importeren van kangoeroevlees. Door het kangoeroevlees te importeren, voorkomt restaurant Tatanka verspilling en helpt consumptie van andere, meer milieubelastende vleessoorten te verminderen. Ook de Co2 uitstoot van de kangoeroe ligt aanzienlijk lager dan deze van andere veeproducten, die wel gekweekt worden. En tot slot, omdat de kangoeroe eet wat de natuur hem geeft hoeft men niet in te staan voor de toevoer van voedsel.

Last modification: do 26 okt 2017