Logo
Print this page

Restaurant Tatanka serveert je een bord vol avontuur

David Fleurus Written by 

(0 votes)
David Fleurus voor zijn restaurant Tatanka David Fleurus voor zijn restaurant Tatanka (C) Copyright persinfo.org Featured

Wie eens wil proeven hoe slang, krokodil, zebra, struisvogel, kangoeroe, kameel, lama of bizon smaakt, hoeft daarvoor helemaal geen avontuurlijk verre reis te maken. Het kan allemaal in het nieuwe restaurant 'Tatanka' langs de Lenniksebaan in Itterbeek.

Chefkok David Fleurus nodigt iedereen vandaag en morgen uit op een groot openingsfeest.

David is trouwens helemaal geen onbekende ondernemer in Dilbeek en omstreken. Eerder was hij al zaakvoerder van het aanpalende café 'In de linde' én frituur 'Bamboe Frit' waar zijn zus nu frietjes bakt.
In zijn nieuwe zaak 'Restaurant Tatanka' staat de bizon centraal. "Tatanka is Indiaans voor bizon", begint David Fleurus. "Bizonvlees is dan ook onze grote specialiteit. Het vlees wordt op een zeer warme steen gelegd en schroeit hierdoor snel dicht. Zo blijft het vlees lekker sappig en mals. Verder heeft het restaurant nog enkele andere links met de bizon, maar die moet je dan maar zelf komen ontdekken."

Safari

Wie al dacht dat bizon op je bord een 'specialleke' is, zal waarschijnlijk eens extra met de ogen knipperen bij het zien van de hele menukaart van Tatanka. Naast bizon serveert David immers nog tal van andere exotische vleessoorten. "Onze andere specialiteiten zijn slang, krokodil, zebra, kangoeroe, struisvogel, en kameel of lama", zegt David. "Deze moet je wel een dag of twee op voorhand bestellen en kosten uiteraard iets meer dan een gewone steak of kipfilet, maar ze zijn het stuk voor stuk waard. Exotisch vlees is bovendien zeer voedzaam, het bevat weinig vet en is arm aan calorieën."

Bolotanka

De vaste kaart van 'Tatanka' is verder eerder beperkt, maar dat heeft zijn reden. "Alles is dan ook supervers", zegt David. "Er zijn vijf vaste hoofd- en vijf vaste voorgerechten. "Naast de bizonsteak en americain van bizon als hoofdgerecht serveren we ook nog zalm en veggieburger. Natuurlijk met verse 'bamboefrietjes' die mijn zus voor bakt. Daarnaast hebben we ook een pasta 'bolotanka' als hoofdgerecht. Dat is een pasta met bolognaisesaus die deels met bizongehakt is gemaakt. Voor de kinderen zijn speciale gerechtjes voorzien."

(Lees verder onder foto)

Zelf tappen

Ook niet alledaags is het biertap systeem van Tatanka. "We werken via het 'Craftworks'-systeem van brouwerij Moortgat waarbij we om de zoveel tijd vier andere bieren op tap serveren", zegt David. "Wie de optie 'a volonté' neemt, hoeft ons voor het bijvullen trouwens niet te roepen maar mag gerust zelf bijtappen."

Maar ook de wijnkaart mag er zijn. “De kaart is samengesteld door mijn vriendin die in verschillende wijngildes zat en is opgegroeid is in het culinair restaurant 'Ter Talinge' in het Brugse. Via dit restaurant kregen we ook enkele van onze recepten voor gerechten, zoals onze zalm en de huisgemaakte foie gras. Ook de huisaperitief is de klassieker van bij hen. Zo laat ik een succeszaak van weleer verder leven...”

Middernacht

Alsof het allemaal nog niet speciaal genoeg was, valt er ook over de openingsuren van Tatanka nog wat te melden. “Onze keuken is open tot middernacht. Dat is toch ook wel uitzonderlijk", aldus Fleurus. "Zondag en woensdag zijn onze sluitingsdagen. Verder zijn we elke dag open van 12 tot 15 en van 18 tot middernacht."

Proevertjes

Om 'Tatanka' officieel te openen, organiseert David dit weekend een groot feest. "Zowel binnen- als buiten want op een weide vlakbij het restaurant zal een tent staan. Daar zal ik onze exotische vleessoorten bakken op de barbecue. Iedereen is vandaag en morgen telkens vanaf 18u welkom om te komen proeven."

bron: https://www.persinfo.org

Tagged under :
Created & Powered by Nise Solutions